Vitraliul Monocrom

[miercuri, 15 iulie 2009]

Oameni cu probleme : Superstitii


Oamenii cu probleme s-au intors,si incearca sa ne explice o lume complicata printr-o minte simpla. Superstitiile nu dispar,uite,sunt chiar aici:

Spart oglinzi : toti sustin tare si raspicat ca daca sparg o oglinda,nu se intampla nimic.Pe urma scapa o oglinda pe jos si deja ii trec sudorile, isi suna avocatii poate ii scot la 4 ani de ghinion in loc de 7 .Pentru cineva care arata hidos,poate si-ar face o favoare cu spartul oglinzii si nu ar nevoit sa se priveasca.Dar atunci problema ramane a celorlati,care oricum sunt nevoiti sa ii vada sfecla.

Vineri -13 : legat de 13,chiar exista hoteluri care si-au notat etajele astfel: ...11,12,14,15....in general adultii se tem de 13,pentru ca e varsta la care copii lor devin o problema care are de-a face cu hormonii.ok,ce e asa rau in 13? Pentru un sclav care lucreaza 10 ore/zi la manipulat marfa,ziua de vineri e sarbatoare,poate cadea si in 32 nu in 13.

A deschide umbrela in interior=ghinion : e o superstitie cu care sunt de acord, de exemplu daca o deschid in masina si incurc soferul,pot fi ferm convins ca noroc nu voi avea in urmatoarele secunde.Sau poate curge ploaia prin tavan,si vreau sa cant o balada sub umbrela,despre Rahanna.Dar sa revin: singurul ghinion pe care il poti avea daca deschizi umbrela inauntru este acela ca ceilalti vor zice ca esti copil facut pentru alocatie.

Daca te manca palma vei primi bani? Cel mai bine o stiu manelotii,cum e cu mancarimile in palma si cu banii.Daca insa,mancarimile coboara jos la utilaj, inseamna ca vei da bani,la tratamentul impotriva latailor sau a altor nefericiri genitale.

Stele cazatoare : Un rahat pe batz a spus candva ca , atunci cand vezi o stea cazatoare(merge si avion/OZN daca tocmai iesi din bar) ar trebui sa iti pui o dorinta iar aceasta se va implini.Din experienta personala stiu sigur ca nu functioneaza.Imi amintesc cand eram de un snitel si am vazut o stea cazatoare,mi-am dorit sa cada pe Gradinita la care mergeam si... n-a cazut.

“Pune-ti o dorinta si rupe osul puiului cu mine “...n-a fost destul de profanat puiul acela,mai trebuia sa va puneti dorinte pe seama osului de la piept?E suficient ca v-ati pus cei dragi laolalta sa il mancati pe saracul nenorocit,chiar nu era nevoie sa cautati succesul vietii intr-un cadavru.Poate succesul puiului ar fi sa zboare aschii din os in ochii superstitiosilor.

Lumanarile de pe tortul aniversarii: tot o chestie legata de dorinte (daca n-ai nimic,macar dorinte sa ai,sa poti arunca bani marunti in fantani pana ruginesc) atunci cand sufli in lumanari, dorinta se va implini,asta in cazul in care iti doresti sa ai ameteli de la atata suflat si dorit / sperat /visat la cai fosforescenti.

Iti tin pumnii ...cu totii stim ce inseamna asta cu adevarat si anume"daca ma faci de ras,iti iau mutra la box”

Bate in lemn (sau in cap, Totunae TM).Daca se pomenteste de ceva rau,ce nu am vrea sa se intample,trebuie sa batem de 3 ori , sa alungam cariile din lemn,altfel ne toarna la Centrul pentru Inteligenta Lemnoasa.

Fie ca sunt doar formalitati,sau chiar se iau in serios,majoritatea superstitiilor nu au ce cauta in mileniul acesta.Exista suficienta teama de realitate,nu e nevoie sa ne temem si de minciunile vanzatorilor de amulete.


3 comments:

Greenx | miercuri, iulie 15, 2009 8:23:00 p.m.

Sau sa porti chiloti de culoare rosie la trecerea dintre ani -_- + bani te miri unde, ca deh, sa nu te prinda anu' nou lefter.

Ale R. | miercuri, iulie 15, 2009 9:35:00 p.m.

Ahahaha. Tare. Se spune ca persoanele ghinioniste sunt superstitioase.

Ovitral | miercuri, iulie 15, 2009 10:20:00 p.m.

bani la utilaj:)) am folosit superstitii generale,ca de ma legam de cele din poporul roman, faceam serial

Trimiteți un comentariu