Vitraliul Monocrom

[duminică, 5 iulie 2009]

Cimitir al tineretii tuturora

Ultima data am amintit de liceu. Cand am absolvit, mi-ar fi prins bine sa gasesc pe net o postare de genul acesta:(pentru cei ce vor fi)

E ironic cum asteptam mereu sa se termine ora,sa vina pauza,sa se termine ziua sa vina seara, sa se termine saptamana sa vina weekendul, sa se termine semestrul sa vina vacanta,sa se termine Bacul sa vina Admiterea.Sa se termine liceul,sa vina faculta.Era o continua asteptare.Dupa care: vine faculta ne amintim de liceu, vine cariera ne amintim de liceu, vine familia ne amintim de liceu. Va fi o continua amintire. Liceul e partea pe care o traim cel mai putin,de aceea ne intoarcem la ea,e un segment gol.

A fi needucat inseamna a lua in serios educatia din scoala.Rolul celor 12 ani de scoala e de fapt urmatorul: daca nu ai scoala,poti ajunge sa furi dintr-un chiosc noaptea,si sa platesti amenda cu banii pentru chirie. Dar, daca ai o scoala, poti fura din banii publici si ziua si noaptea , iar cea invinuita sa fie mentalitatea romaneasca. Un alt motiv pentru care copii merg la scoala este ca parintii sa nu ajunga la balamuc. Chiar daca ar ceda nervos numai mamele(fiindca ele se streseaza mai mult din cauza copiilor) tot ar fi neincapator ospiciul.Mai mult, cat timp exista scoala, se vor spune rugaciuni (si injuraturi ) destule,si se vor da pomelnice la manastiri ,ca juniorul sa treaca examenu' . Deci -toata lumea e fericita.

Undeva aproape ,exista o lume mult mai larga decat spatele blocului, liceul,clubul, universitatea, televiziunea si internetul, iar acolo NU VA CONTA ca ai fost : in echipa scolii ,sau ca ai fost Miss Popularitate, un tocilar gamer ,un ordinar plictisit,mascariciul sau bunaciunea clasei. "Cea mai buna cale de a prezice viitorul este de a-l crea."A .Lincoln

3 comments:

Greenx | luni, iulie 13, 2009 9:55:00 a.m.

Se observa nostalgia printre randuri, dar asa-i: este una dintre cele mai palpitante etape ale vietii. Imi voi da si eu seama mai bine de acest lucru anul viitor -_-

Ovitral | luni, iulie 13, 2009 4:14:00 p.m.

si poate,vei scrie si tu un articol in care iti vei da de gol nostalgia

Criticul | sâmbătă, ianuarie 23, 2010 3:51:00 a.m.

E probabil singura părticică din viaţa noastră care va rămâne veşnic întipărită în mintea şi în inimile noastre, indiferent de cum a fost, bună sau rea. Cert e că ajungi să-ţi doreşti să retrăieşti acei 4 ani din viaţă care atunci nu contau atât de mult pentru tine.

Trimiteți un comentariu